Kuzey testere-baykuş

Kuzey Testere-Whet Baykuş, Kuzey Amerika'ya özgü minyatür bir baykuştur.

Kuzey testere baykuşunun resmi Creative Commons altında lisanslanmıştır. İlişkilendirme .
Yazar: brendan.lally



Kuzey Testere-Whet Baykuş - Sevimli Düzenbaz

Kuzey testere-baykuşKuzey Testere-Whet Baykuş (Aegolius Acadicus), tipik baykuşlar olarak bilinen 26 cinse ait baykuşların Strigidae sınıflandırmasının bir üyesidir. Bu ayrım, genellikle 'küçük orman baykuşları' olarak adlandırılan dört Aegolius türüne ayrılmıştır. Kuzey Testere-Whet, en küçük baykuşlardan biridir. Nispeten kısa bir kuyruğu olan kısa, tıknaz bir yapıya sahipler. Ortalama Saw-Whet 7 - 8,5 veya 18 - 22 cm uzunluğundadır. Ağırlıkları 2,6 - 4,6 ons veya 75 - 130 gram arasında değişmektedir. Bu orman baykuşlarının kanat açıklıkları 17-21 inç veya 23-53 cm'dir.






Acadicus, baykuşların başlangıçta nerede görüldüğünü gösterir. Avrupalı ​​kaşifler, şimdi Nova Scotia olan Acadia adlı bir Kuzey Amerika konumunda onlara rastladı. Saw-Whet adı, bu baykuşların yaydığı benzersiz ses nedeniyle icat edildi. Kabarık kahverengimsi kırmızı tüyleri beyaz çizgili ve altlarında lekeli çekici bir kuştur. Uçuş tüyleri beyaz benekli. Baykuşların oldukça büyük bir kafası vardır ve diğer baykuşların aksine kulak tutamları yoktur.


Kuzey Testere-Whet baykuşları yoğun ormanlık alanlarda yaşar ve yuva yapar. İğne yapraklı ağaçları tercih ederler, ancak ağır çalılarda tünerler. Yuvalarını genellikle ağaçkakanların Pileated ve Kuzey Titreşimi , bir delik açmış. Dere ve akarsuların yanında yuva yapmayı tercih ederler. Testere-Whet baykuşları etoburdur ve çoğunlukla küçük memelilerde, kurbağalarda ve böceklerde bulunur. Ayrıca serçeler, bülbüller ve hatta daha büyük kardinaller ve güvercinler gibi kuşları da öldürür ve yerler. Testere-Whet'in tuhaf bir alışkanlığı, sol taraflarını 'dondurmak' gibi. Nadiren karkasın tamamını yiyorlar, ancak ikiye ayırıyorlar ve kalan yemeği yuvanın içinde saklarlar.




Erkek çiftleşirken yuvayı seçer ve dişisini şarkı, dans ve gagasında bir fare ile cezbeder. Mart'tan Temmuz'a kadar ürerler, tipik yuva beş ila altı yumurtadır. Erkek, civciv sezonu boyunca, yaklaşık 21 gün yiyecek sağlar, ancak dişi yuvayı düzenli tutar. Yavru yavru yaklaşık 18 günlükken yeni bir yuva bulur ama genç baykuşları birkaç hafta beslemeye yardım eder.




Kuzey Testere-Whet baykuşları nesli tükenmekte olan bir listede değildir. Avcıları daha büyük baykuşlardır. Cooper'ın Şahinler ve benzer yırtıcılar. Yaşam beklentisi beş ila sekiz yıldır.


Kuzey Testere-Whet baykuşları da hileci. İnsanlar tarafından bulunursa, hala oturup uysallıkları ve şirinlikleriyle onları etkilemeye çalışıyorlar, ama aslında oldukça kısır olabilirler.

ters mavi brindle pitbull yavruları


Kuzey Saw-Whet Owl resmi tarafından brendan.lally , altında lisanslı Creative Commons Attribution 2.0 Genel lisansı .

Kuzey testere-whet baykuşu Asgari Endişe olarak sınıflandırılır. Daha riskli bir kategori için uygun değildir. Yaygın ve bol miktarda bulunan taksonlar bu kategoriye girer.